Covid-19 trainingsprotocol Borsbeek Tafeltennisclub vzw

1. Alle spelers verzamelen met mondmasker op voor de ingang van de sporthal. Geef mekaar geen hand, kus of knuffel als begroeting en hou anderhalve meter afstand.

2. De kleedkamers en douches worden NIET gebruikt. Kom in sportkledij, doe in de hal je sportschoenen aan zodat de vloer van de sportzaal niet vuil of nat wordt.

3. Was je handen grondig in de toiletten. Tijdens het spelen kan je ze steeds ontsmetten met de desinfecterende handgel die je in de kleine zaal vindt.

4. Jassen en sportzakken laat je in de opbergruimte van de kleine zaal. Zo kan er niets verdwijnen.

5. Gebruik, indien gewenst, een veiligheidshandschoen om je opslaghand te beschermen en de balletjes op te rapen. Na de training werp je die handschoen weg in de vuilnisbak in de hal.

6. Neem plaats aan een vrije kant van de tafel. Nu mag je je mondmasker afzetten.

7. Loop niet rond in de sportzaal, roep niet en beperk het spreken tijdens de training.

8. Leg bij het rapen van de balletjes of de uitleg van een oefening je palet enkel met de rubbers op tafel zodat het handvat de tafel niet raakt. 9. Gebruik de vochtige doek om eventuele zweetdruppels van de tafel te verwijderen als de trainer vraagt om door te schuiven.

10. Na de training ontsmet elke speler zijn kant van de tafel met de vochtige doek en/of de ontsmettingsspray. Vergeet de zijkanten niet. Ga er nadien met de droge doek over. De gebruikte balletjes ontsmet je met een desinfecterend vochtig doekje.

Update 15/12/2020